91. međunarodni POLJOPRIVREDNI SAJAM

18 - 23. maj 2024.

Zatvoreni i otvoreni prostor Novosadskog sajma, Kongresni centar "Master"

EU - Partner Poljoprivrednog sajma

Generalni sponzor Globos osiguranje

Zlatni sponzor Al Dahra

 

Najvažniji agro-biznis događaj Regiona u 2024. godini biće za dan kraći i trajaće od subote, 18. do četvrtka, 23. maja.

Poljoprivredni sajam u Novom Sadu već više od devet decenija privlači pojedince, privredne, poslovne, političke delegacije i stvara kreativan ambijent za nove poduhvate.

Za Novosadski sajam 2023. godina je bila izuzetno značajna – obeležio je 100 godina postojanja i organizovao 90. međunarodni poljoprivredni sajam, priredbu koja odnedavno nosi znak Najbolje iz Vojvodine. Ulazak u drugi vek postojanja, neće doneti promene - Novosadski sajam će i dalje biti mesto na kojem stičete prednost! Ponovo će okupiti sve značajne aktere agrobiznisa i predstavnike privrednih grana koje se naslanjaju na poljoprivredu, iz Srbije i sveta.

Na Novosadskom sajmu istovremeno se prezentuju najnovija tehnička i tehnološka dostignuća u agraru, primena nauke u poljoprivredi, izložbe organske hrane, kao i one sa oznakama geografskog porekla, bogatstvo domaćeg genofonda, najsavremenija poljoprivredna mehanizacija, proizvodi i usluge iz najudaljenijih krajeva sveta.

Istovremeno se, najaktuelnije teme iz oblasti agrara, obrađuju kroz stručne skupove, okrugle stolove, edukacije i prezentacije, sa posebnim osvrtom na unapređenje znanja i primere dobre prakse. Poslovna okupljanja, podrazumevaju i sustrete sa privrednim, naučnim i političkim delegacijama, ali i direktne sastanke privrednika iz celog sveta.

Modernim konceptom novosadski Poljoprivredni sajam podstiče međudržavnu i privrednu saradnju, integriše unapređenje znanja, proizvodnje i razvoj nauke. Uz to promoviše značaj inovacija i predstavlja sintezu iskustva i dostignuća u srpskoj poljoprivredi, snažna je podrška privredi Srbije, a njegov doprinos i značaj meri se uspesima izlagača koje ostvaruju pod krovom Novosadskog sajma.